Изберете вашия автомобил

Търсене

Каталог авточасти VOLVO: Резервни части за всички модели VOLVO


Ние ви предлагаме лесен и ясен преглед на огромната ни селекция от части за VOLVO, които са съвпадат с вашия автомобил в системата ни за търсене. Просто изберете вашия VOLVO модел и ще се впечатлите от изключителното качество и цени на нашите резервни части за VOLVO.


Най-продавани категории авточасти от каталога VOLVO

Висококачествени резервни части за VOLVO евтино онлайн

В нашия каталог на авточасти ще намерите всички резервни части за VOLVO

Основаването на компанията Volvo

Шведската производител на автомобили първоначално е основан като тестов департамент на компанията за лагери SKF през 1915г. Автомобилите са създавани единствено за тестване на новосъздадените въртящи се лагери.

През 1926/27г. сектора е прехвърлен на независима компания от двама работници от SKF – ръководителя на продажбите и един техник. Volvo са разработили три-точковия ремък през 1959г и са го използвали в лек автомобил за първи път.

Разработка и производство

Поради преминаването ляво към дясно движение през 1967г., шведския производител, който произвеждал и товарни автомобили, е успял да увеличи продажбите си драстично, защото се е възползвал от този инцидент за представянето на новоразработените си модели.

През 60-те изнасят производството на автобуси и минибуси, така че клона за леки автомобили на Volvo става автономен. Втория им опит за пускане на спортен автомобил на пазара през 1973г. се проваля и това е отчасти поради нови изисквания за безопасност в САЩ. Volvo се отказват от този сектор след P1800 ES и се концентрират върху автомобилите от компактна и средна класа.

Американското дружество Ford закупува шведския производител през 1999, но се налага да го продаде през 2010г. поради финансовата криза и затова сега Volvo принадлежи на китайския производител на автомобили Geely.

Автомобили от средна класа

Volvo са известни с висококачествените си издръжливи автомобили. Те не предлагат малки автомобили сред моделите си; техния модел V40 принадлежи на компактната класа и замества моделите S40 и V50 след 2012 (“S” означава вариант на каросерията седан, докато “V” е за комби или хечбек съответно). V40 е последния модел, който е построен на платформата C1 на Ford и се предлага с бензинов или дизелов двигател, или като оф-роуд версия. V60 и S60, които са произвеждани до 2009г. представляват автомобили от средна класа и са оборудвани с пет-цилиндров двигател.

Известни автомобили от горна средна класа

Volvo предлагат V70 в горната средна класа, която първоначално тръгва от особено успешния модел 850. V70 се предлага със задвижване на четирите колела -V70 XC, както и като спортен автомобил - V70 R. Освен това Volvo са предлагали двигатели, които работят на газ, но поради слабото търсене те са премахнати от програмата им. В момента Volvo предлагат бензинови двигатели с flexifuel система. Тази технология позволява добавянето на био-етанол (E85) към горивото.

Особености на износването

При по-старите автомобили с дизелови двигатели смяната на ангренажния ремък на време според спецификациите е много важно, поради голямото натоварване и опасността от скъсване в противен случай. Моделите S40/V40 може да имат по-бързо износване на спирачките. Освен това, редовната проверка на маслото е важна, защото двигателите на Volvo имат висока консумация на моторно масло.

Кошница

0 Продукт, 0,00 BGN

Плащане
ВПИШИ СЕ
Забравена парола? Нов клиент? Регистрирай се сега
INFOBOX

Безплатна доставка

на всяка доставка за над 370 BGN стойност на продуктите
  • Доставка за авточасти VOLVO с UPS
  • Доставка за VOLVO резервни части с GLS
  • Доставка за части за коли VOLVO с DHL
:

Сигурна връзка

Начини на плащане
  • Купете части за коли за VOLVO с начин на плащане mc
  • Купете резервни части за VOLVO с начин на плащане visa
  • Оригинални авточасти VOLVO купете с amex начини на плащане
  • Купете авточасти VOLVO с начин на плащане paypal
  • Банковски Превод
Понеделник - Петък 9.00 - 19.00ч

ГОРЕЩА ЛИНИЯ ЗА КЛИЕНТИ

+359 24 93 00 93

Адрес

Josef-Orlopp-Straße 55
10365 Berlin Германия
покаже на картата